Kalevalainen jäsenkorjaus

 

Hoito sopii kaikenikäisille. Nuorin asiakkaani on ollut 8 vkoa ja vanhin yli 90 -vuotias.  Hoitorajoituksia ovat mm. kuumetila,  akuutit luunmurtumat ja lihasrepeämät, tuoreet vammat, kasvaimet, syöpä, ihon infektiot, vaikea sydänsairaus, reumaattiset sairaudet akuutissa vaiheessa ja aktiiviset sidekudostaudit.

Ihminen on psykofyysinen ja anatomis-fysiologinen kokonaisuus, jossa eri toiminnalliset ketjut muodostavat moninaisten ongelmien lähtökohdat. Kehon virheasennot esimerkiksi kiristävät kalvorakenteita vaikeuttaen aineenvaihduntaa. Kudokset turpoavat kudosnesteiden kertyessä niihin aiheuttaen kudospaineiden kasvua ja verenkierron heikkenemistä. 

Kalevalainen jäsenkorjaaja on nimikesuojattu. Nimikettä saa käyttää vain Kansanlääkintäseura ry:n koulutuksen hyväksytysti käynyt henkilö. Kaikki nimikkeen haltijat löytyvät www.kansanlaakinta.fi sivustolta.

 

Ohjeita ennen hoitoa ja hoidon jälkeen:

Varaa aikaa n. 1,5 tuntia. Jokaisella hoitokerralla käsitellään koko kehosi.

Juo runsaasti vettä n.2 l hoitopäivänä. Vesi voi olla myös hiilihapotettua. Siihen kannattaa sekoittaa puhdistamatonta merisuolaa etenkin jos lihakset tuntuvat jännittyneiltä tai kärsit päänsärystä tai huimauksista.

2-3 päivään hoidon jälkeen ei suositella rankkaa liikuntaa, työntekoa tai saunomista. Normaali päivittäinen aktiivisuus ja rento liikunta ovat sallittua. Hoidossa löysätään kehon syviä tukikudoksia, varsinkin selkärangan alueelta, joten on tärkeää antaa kehon palautua hoidosta ja löytää uusi tasapainotila. Myös pintaverenkierron pitää saada elpyä hoidon jälkeen.

Huomioitavaa! On normaalia olla väsynyt hoidon jälkeen. Anna kehosi levätä. Asentomuutokset voivat tuoda tuntemuksia kehoosi jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen.

Hoitokertojen määrä riippuu mm. asiakkaan iästä, yleiskunnosta, muista sairauksista ja siitä kuinka akuutti/krooninen vaiva on. Usein tarvitaan 3-5 hoitokertaa, jotta saadaan selkeää ja pysyvämpää tulosta aikaan.

 

Miten minusta tuli Kalevalainen jäsenkorjaaja

Kävin Kalevalaisella jäsenkorjaajalla 2003 kärsittyäni monen monta vuotta alaselkäkivuista. Kivut jäivät pois jo ensimmäisen kerran jälkeen, mutta koska en voinut uskoa todeksi hoidon olevan niin tehokas, kävin vielä toisen kerran,  ihan varmuuden vuoksi. Sen koomin en ole joutunut käyttämään tulehduskipu – tai särkylääkkeitä selkävaivoihini. Kypsyttelin muutaman vuoden ajatusta lähteä opiskelemaan Kalevalaista jäsenkorjausta. Olinhan itse saanut siitä avun ja jos vain pystyisin auttamaan muita olisihan se mahtavaa. Niin lähdin Kansanlääkintäseuran järjestämään  koulutukseen Kauhajoelle,  Kalle Erkoman opetukseen vuonna 2010. Ensin oppipojasta kisälliksi ja n. 300 harjoitushoidon sekä kirjallisen työn ja muutaman tentin sekä näyttökokeen jälkeen sain nimikkeen Kalevalainen Jäsenkorjaaja.  Siitä lähtien olen tehnyt säännöllisesti jäsenkorjauksia Vahdolla. Tätä oppii vain tekemällä ja nöyränä tunnustan,  ettei koskaan tule valmiiksi.

SUOLAHOITO –OHJE:

MERISUOLAKÄÄRE

Merisuolakääre on hyvä ensiapu tulehtuneille tai kipeille lihaksille ja nivelille.

1 litra haaleaa (22 asteista vettä, 3 tasaista ruokalusikallista merisuolaa

Liuota merisuola veteen ja kaada liuos pyyhkeelle. Laita pyyhe kipukohtaan ja anna vaikuttaa kerrallaan vähintään 45 min. Hoitokertoja suositellaan tehtäväksi 3 kertaa päivässä 3 päivän ajan, jotta hoito vaste olisi riittävä.

Lisäksi tulehdus- ja kipualuetta voi hoitaa kylmäpakkauksella.